MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Sommarens bästa dukningstips

2 kommentarer

Jag vet inte om jag redan tjatat om det här men  jag ingår tydligen i någon form av bloggpanel i Hemnets regi. Detta trots att jag lite då och då skriver dryga och aningen nedlåtande saker om just det bolaget.  Jag ska väl erkänna att det går lite si och sådär med min medverkan i panelen. Antingen så refuseras mina texter med en mumlande ”tack, det var roligt Martin, men kanske inget som passar våra läsare”-fras eller så glömmer jag helt enkelt bort när det var deadline. Säga vad man vill om Hemnet men de har ett mycket stort tålamod.

För att jag nu inte ska glömma bort deadline eller bli refuserad i förhand så tänkte jag publicera min text redan här och nu. Uppgiften var att skriva om de bästa dukningstipsen inför sommarens alla stundande kalas. I och med att jag är ganska bra på just det, kalas alltså, så känner jag att jag har en del bra tips att delge. Skrivandet och själva dukningen spelar kanske mindre roll tänker jag.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Sluta romantisera om uteätandet!

Vi svenskar har en vanföreställning som heter duga. Så fort temperaturen stiger över 11,2 grader så ska det tvångsmässigt ätas mat utomhus. Vi måste ta oss samman här. Sådana idéer funkar utmärkt när du bor i närheten av ekvatorn och det alltid är instagramvänligt varmt utomhus. Här funkar det typ 1 gång av 100. Men… det jag vill understryka här är att det inte ens den gången är ok. Du köper ett hus för 5 miljoner som du hittat på Hemnet. Du renoverar köket för 200000kr, tapetserar om matsalen och köper nya möbler för ytterligare en ansenlig summa. Sen sätter du dig i trädgården och äter avslagen mat. På obekväma stolar från Jysk för 39 kr/st och låtsas som du trivs. Det gör du inte.

Dessutom finns det ytterligare några problem med den så kallade utomhusdukningen. Maten som någon under flertalet timmar lagt ner hjärta och själ i hinner kallna fortare än du hinner googla hur man egentligen stavar ecklesiastikminister och någon måste bära tillbaks glas, porslin och skålar med ej uppäten brocolli över en oklippt gräsmatta fylld med faror som kvarglömda fotbollar, ej ihoprullade trädgårdsslangar och minst en räfsa med taggarna uppåt.

Martinreda_1

Bilden har som vanligt inget med texten att göra. 

 

Så, sluta ät utomhus! Dra nytta av ditt ljuvliga hus. Öppna dörrar och fönster på vid gavel i stället och njut av trädgården på ett lagom tryggt avstånd. Inomhus finns inga mygg, mördarsniglar eller fästingar. Barnen däremot kan med fördel vistas utomhus. Vill ni ha en lugn stund så är det ganska viktigt att ni kommer ihåg att stänga fönster och dörrar under tiden. Man kan alltid öppna dem igen när barnen somnat.

Nåväl, hur ska man duka då? Enkelt. Svaret är enkelt. Samma storlek och samma tillverkare på alla tallrikar, det samma gäller bestick och glas. Det är ju maten och sällskapet som är i fokus på ett kalas, då vill man inte ha ett splittrat intryck på bordet. Rama gärna in härligheten med några vackra blommor, handskrivna bordsplaceringar och en tapet som löpare. (Hemnet, här kan ni lägga in en länk till min tapetblogg http://designbloggarna.se/bloggar/tapetmartin/ för jag tror det vore passande. Jag tror nämligen att jag är ganska ensam tapetbloggare i Sverige)  Tapet som löpare? Hur menar du då? Jo, alla har ju någon eller några rullar tapet över från senaste tapetseringen. Den kommer garanterat att passa alldeles utmärkt som löpare på långbordet. En ganska normal tapetrulle är ju drygt 10 meter lång och lär därför täcka bordet du tänker använda. Bonus med en tapet som löpare är att i princip allt stearin från de levande ljusen och merparten av alla rödvinsfläckar hamnar på tapeten som i vilket fall ska kastas efter kalaset istället för på den av farmor ärvda linneduken.

Lycka till!

/m

 

 

 

 

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

2 tankar om “Sommarens bästa dukningstips

  1. Du är faktiskt jäkligt klok!

    Gillad av 1 person

  2. Skrattar så jag kissar på mig…. 😂

    Ja tänk va kul man kan ha det med tapet och inte bara på väggar. Jag blev super glad över tapetrullarna jag fick av frugan din tidigare i våras då ni var på damatteo och floramora &krukatös

    Näää… Nog med skrivande. Fortsätta läsa din underbara blogg

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.